ZDROWIE NA TALERZU - zdalna lekcja techniki

2021-02-23

Uczniowie klasy piątej podczas zdalnej nauki w ramach lekcji techniki przygotowali pyszne, kolorowe,

zdrowe i pełne witamin posiłki!

Nadia Zborowska proponuje:

Obiad - spaghetti z cukinii z kurczakiem, szpinakiem i pomidorkami

Podwieczorek - sałatka owocowa z prażonymi orzechami nerkowca, oraz szaszłyki z owocami i miętą

Kolacja - przekąski z cukinią, pomidorkami, ogórkiem i szczypiorkiem

Julianka Woźnica zachęca do przygotowania zdrowych przekąsek:

‐ gruszka

‐ jabłko

‐ mandarynki

‐ pomidorki

‐ chlebek upieczony przez moją mamę

‐ awokado

‐ słonecznik

‐ czarny sezam

do tego herbatka na dobry humorek z imbirem, pigwą, różą i trawą cytrynową.

Ty też możesz w domu przygotować taki zdrowy posiłek, zachęcamy!